До новин

США готують нові санкції проти російського газового проєкту

25 лютого, 2021
Законодавство
США готують нові санкції проти російського газового проєкту

В адміністрації президента США Джо Байдена готові без вагань впроваджувати санкції на спроби поновлення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Укрінформ, що цитує речника Держдепу США Неда Прайса.

"Ми продовжимо інформувати Конгрес, і якщо знадобляться додаткові політичні заходи реагування на виконання вимог законодавства – я б сказав, на виконання наших інтересів, коли йдеться про Nord Stream 2 – ми без вагань зробимо це", зазначив він.

У відповідь на запитання, чи поділяє Білий дім стурбованість, зокрема, Польщі щодо газопроводу, Прайс підкреслив, що США проводять тісні консультації з європейськими партнерами та союзниками.

"Що стосується польської сторони, ми, безумовно, поділяємо їхні занепокоєння щодо цього проєкту в широкому контексті. Ось чому ми однозначно заявили, що Nord Stream 2 – це погана угода. Це погана угода для Європи в контексті заявлених нею енергетичних цілей",  – вкотре заявили у Держдепі.

Нагадаємо, 18 європейських компаній припинили свою участь  у проєкті "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій США.

22 лютого Сполучені Штати внесли до ще одного санкційного списку російський корабель-трубоукладач "Фортуна", залучений до будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Коментарі
Додати коментар