До новин

МВФ очікує пропозицій від України по ряду питань для продовження переговорів

26 лютого, 2021
Борги
МВФ очікує пропозицій від України по ряду питань для продовження переговорів

Міжнародний валютний фонд назвав продуктивними дискусії з Україною, що відбулися під час роботи нещодавньої місії в грудні-лютому, проте констатує наявність низки невирішених питань і очікує пропозицій від української сторони для продовження переговорів.

Про це на брифінгу розповів представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Тільки-но ми отримаємо докладнішу інформацію з цих питань і пропозиції щодо окремих політик, ми з нетерпінням продовжимо співпрацю з Україною", - сказав він.

Серед питань, які обговорювала місія, Райс назвав поліпшення управління банківським наглядом Нацбанку, фіскальні ризики для дефіциту бюджету та зміцнення судової системи.

При цьому представник Фонду не назвав якихось термінів.

Нагадаємо, глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман 13 лютого повідомив про завершення роботи місії, що тривала з кінця минулого року, стосовно першого перегляду програми stand-by без рекомендації про надання другого траншу. За його словами, потрібні додаткові дискусії та більший прогрес з боку України.

Серед проблемних питань залишається, зокрема, ухвалення закону про Вищу раду правосуддя і зняття побоювань МВФ стосовно втручання в роботу НАБУ і САП.

Коментарі
Додати коментар