До новин

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-посадовця ФГВФО

26 лютого, 2021
Законодавство
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-посадовця ФГВФО

Київська міська прокуратура скерувала до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт стосовно колишнього уповноваженого Фонду гарантування вкладів за фактом розтрати активів банку ПАТ «АКБ Капітал» шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Офіс генпрокурора.

За даними слідства, перебуваючи на посаді уповноваженої особи Фонду по ліквідації банку, знаючи про наявну заборгованість перед банком у позичальників, колишній посадовець безпідставно підтверджував відсутність боргів у окремих з них. В результаті таких дій з ряду об’єктів заставного майна були незаконно зняті обтяження та заборона на відчуження, що призвело до фактичної втрати цих активів для банку.

"Висновками судово-економічних експертиз підтверджено збитки державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму понад 19 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося Головним управлінням Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу СБУ і сприяння Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар