До новин

В Україні стало вп’ятеро менше боржників – фіскали

26 лютого, 2021
Законодавство
В Україні стало вп’ятеро менше боржників – фіскали

Внаслідок списання боргів сумою до 3060 гривень згідно президентських законів кількість боржників в Україні зменшилась у п’ять разів до 834,9 тисяч осіб.

Про це розповів заступник очільника Державної податкової служби Михайло Титарчук, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Так, кількість платників податків, що мають податковий борг, скоротилася з 4,15 млн осіб на початок 2020 року до 834,9 тис. на січень 2021-го. Загальна сума податкового боргу знизилася за рік на 19,6 млрд грн - до 104 млрд грн.

Нагадаємо, податкова служба анулювала борги платників податків на загальну суму 1,2 мільярда гривень на виконання президентських законів з підтримки населення, ухвалених у грудні.

У грудні Верховна Рада підтримала за основу та в цілому президентський законопроєкт №4430, який передбачає списання податкових боргів, звільнення від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку ФОП першої групи.

Так, податковий борг з усіх податків на 3 060 грн, який існував у платників до 1 листопада 2020 року, пробачили. Усі відкриті провадження із стягнення цього боргу були закриті.

Коментарі
Додати коментар