До новин

Кримський «Аквамарин» знищує українські заводи-конкуренти, - ЗМІ

11 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
Кримський «Аквамарин» знищує українські заводи-конкуренти, - ЗМІ

Торговельна марка «Аквамарин», яка протягом 20 років зарекомендувала себе високою якістю й основні виробничі потужності якої перебувають в окупованому Криму, на материковій Україні після подій весни 2014 року значно знизила стандарти.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на vlasti.net.

Як з'ясувалося, після анексії Криму власник підприємства, що володіє ТМ «Аквамарин», В'ячеслав Верходанов вирішив знищити українські рибоконсервні заводи-конкурентів, стверджує видання.

Підприємство ТМ «Аквамарин» - ТОВ «Інтеррибфлот» - було перереєстровано в Києві. А на території, захопленій Росією, були створені клони із трохи зміненою формою власності й назвою - ВАТ «Інтеррибфлот» і ТОВ «Інтеррибфлот-продукт». Саме ці фірми, а не українська материнська компанія, стали правонаступниками й власниками двох потужних рибоконсервних заводів у Севастополі.

Також власник ТМ «Аквамарин» почав розміщувати замовлення в сумнівних виробників консервної продукції в Одеській і Житомирській областях. Якість вироблених тут консервів навмисне не контролюється й у більшості випадків не відповідає державним стандартам, про що свідчать результати досліджень незалежних лабораторій, висновки інспекцій прав захисту споживачів і метрологічних експертиз.

Одночасно Верходанов імпортує консерви під тією же торговельною маркою із Криму, де, як і раніше, дотримуються високі стандарти якості. Більш того, він за допомогою стабільного виробництва на території півострова цілеспрямовано презентує продукцію за заниженою ціною.

«Верходанов за допомогою значного виробничого й фінансового ресурсу (його статок оцінюється в суму близько 300 млн дол.) активно просуває на український ринок продукцію, вироблену тільки власними підприємствами в Криму. І, залишаючись у тіні, убиває довіру до українського виробника. Материковим рибоконсервним заводам наноситься тривалий репутаційний і матеріальний збиток, чим їх доводять до банкрутства», - сказано в публікації.

Зрозуміти справжні мотиви недобросовісної конкуренції комерсанта дає його політична позиція. Кримський мільйонер і його керуючий Володимир Негара активно позиціонують себе як оплот економічного розвитку саме «російського Криму». Вони на пару фінансують видання книг «Російська весна».

При цьому Негара входить до складу ради при губернаторі Севастополя, а його «права рука» Володимир Гельвановскій був і є депутатом міської ради і навесні 2014 активно підтримував проведення референдуму про приєднання Криму до Росії.

Коментарі
Додати коментар