До новин

В Запоріжжі з аукціону пішов великий завод-банкрут

08 квітня, 2021
Законодавство
В Запоріжжі з аукціону пішов великий завод-банкрут

Великий завод, що збанкрутував ще декілька років тому, продають по частинах, так, вже продали споруди та територію, на підході продаж обладнання.

Про це пише Перший запорізький, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Так, Укрексімбанк, який отримав у власність "Завод напівпровідників" через залогові зобов’язання, виставив майно на продаж двома лотами. Перший лот — будівлі та споруди. Власником стала "Промактив Груп", яка викупила лот за 136,7 мільйона гривень.

Другий лот — транспорт, обладнання, транспортні засоби, та об’єкти незавершеного будівництва, хотіли віддати за 320 мільйонів гривень. Але аукціон декілька разів переносили. Нова дата проведення аукціону — 29 березня, теж не стала вирішальною, адже аукціон знову не відбувся. Але, тепер стартова ціна лоту знизилася майже на сімдесят мільйонів — 256 мільйонів гривень.

Нагадаємо, "Завод напівпровідників» виготовляв речовини, які використовують при виготовлені сонячних батарей, силової техніки, комплектуючих до електроприборів, тощо. В листопаді 2016 року завод було визнано банкрутом, найбільшим кредитором виявився "Укрексимбанк" — 5,15 мільярда гривень, при загальній кредиторській заборгованості у 8,67 мільярда.
Коментарі
Додати коментар