До новин

НБУ буде рефінансувати банки під деякі облігації "Укравтодору"

12 квітня, 2021
Борги
НБУ буде рефінансувати банки під деякі облігації "Укравтодору"

Національний банк включив низку облігацій Державного агентства автомобільних доріг до пулу застав за операціями з рефінансування.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finclub.

Нацбанк зокрема включив облігації серії «N» та «O», емітовані Укравтодором, до заставного пулу за операціями з рефінансування та дозволив їх використовувати для здійснення банками операцій репо з регулятором.

Відповідне рішення спрямоване на розширення інструментарію банків із регулювання власної ліквідності. Йому передував аналіз цінних паперів та їх емітента.

Зазначені зміни передбачені рішенням НБУ від №120-рш 5 квітня 2021 року, яке набрало чинності з 8 квітня.

У квітні 2020 року Нацбанк передбачив можливість включення облігацій підприємств, розміщення яких здійснено під гарантію уряду, до переліку активів, що можуть бути заставою за операціями з рефінансування. Водночас визначено, що включення таких облігацій до пулу застав ухвалюватиметься окремим рішенням НБУ після проведення аналізу активів.

У липні Нацбанк включив облігації Укравтодору серії «K» до пулу застав за операціями з рефінансування та дозволив їх використання для здійснення банками операцій репо з регулятором, а в грудні – серії «M» та «L».

У лютому НБУ включив низку облігацій Харківської та Львівської міськрад до пулу застав за операціями з рефінансування.

Коментарі
Додати коментар