До новин

ФГВФО готовий продати борги групи АвтоКрАЗ Жеваго на 10,6 млрд грн з дисконтом 97,5%

20 квітня, 2021
Законодавство
ФГВФО готовий продати борги групи АвтоКрАЗ Жеваго на 10,6 млрд грн з дисконтом 97,5%

За даними Фонду гарантування, на 11 травня в системі Прозорро.Продажі заплановані торги з продажу пулу активів банку "Фінанси та кредит" і Дельта Банку (частина відповідних кредитів - у заставі НБУ).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Загальна сума заборгованості за активами у складі пулу становить 10,6 млрд грн. Середній термін прострочки – понад 5 років.

За 5 кредитами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 8 – кримінальні справи, по деяких кредитах відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи неодноразово виставлялися на продаж, але поки не були куплені.

Йдеться про заборгованість групи "АвтоКрАЗ" Жеваго.

До пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб, у заставі за якими є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 м2, розташованих у Полтавській області.

До забезпечення за кредитами входять активи різних класів: цілісні майнові комплекси, торговельні приміщення, виробниче та промислове обладнання, транспортні засоби. Зокрема, серед активів: завод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.

Початкова ціна лоту – 332,3 млн грн. У ході торгів, які пройдуть за моделлю "голландського" аукціону, вона може знизитися до 265,8 млн грн.

Нагадаємо, 04.12.2019 Верховний Суд відмовився закрити справу про банкрутство ПрАТ "АвтоКрАЗ".

Коментарі
Додати коментар