До новин

Голова НБУ і директор МВФ зустрілись онлайн

21 квітня, 2021
Борги
Голова НБУ і директор МВФ зустрілись онлайн

НБУ повідомляє, що 9 квітня відбулася зустріч глави Національного банку Кирила Шевченка з виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом та його заступником Владиславом Рашкованом.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Це була заключна зустріч для керівника НБУ в межах цьогорічних Весняних зборів МВФ та Світового банку і вже традиційно вона пройшла в онлайн-форматі.

Як зазначається, під час зустрічі сторони приділили увагу макроекономічній політиці та рішенню правління НБУ щодо необхідності підвищення облікової ставки до 7,5% та погіршенню прогнозу Нацбанку щодо зростання реального ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%.

Голова Нацбанку констатував, що економіка України відновлюється, але повільніше, ніж очікувалося, зокрема через посилення карантинних обмежень.

"У питанні співпраці НБУ та МВФ Кирило Шевченко та Пол Гілберс ще раз наголосили на відсутності розбіжностей у роботі по досягненню Staff-level agreement (SLA) та подальшій співпраці над вдосконаленням законодавства. Під час зустрічі також порушувалося питання щодо стратегічних цілей діяльності Національного банку України, зокрема інтеграції у світовий рух з екологізації фінансової системи та підтримки сталого фінансування і "зеленої економіки".

Голова НБУ повідомив, що у п’ятницю, 16 квітня, підписаний Договір з IFC про співпрацю щодо сталих фінансів і допомоги НБУ у розробленні та запровадженні Стратегії сталого та "зеленого" фінансування та низці інших заходів.

Пан Гілберс зазначив, що це важливі питання та запевнив, що керівництво Нацбанку може розраховувати на його підтримку у їхньому вирішенні", - йдеться в повідомленні НБУ.

Коментарі
Додати коментар