До новин

ДП "Антонов" через борг передає державі будівлю, її отримає ВАКС

23 квітня, 2021
Борги
ДП "Антонов" через борг передає державі будівлю, її отримає ВАКС

Кабінет Міністрів ухвалив рішення для забезпечення реструктуризації заборгованості державного підприємства "Антонов", відповідний документ опублікований на Урядовому порталі.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на розпорядження уряду.

"На виконання Закону України "Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "Антонов"... визначити Вищий антикорупційний суд органом, до сфери управління якого передається будівля (реєстраційний номер 1719602780000) по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві", - йдеться у документі.

Кабмін також доручив Міністерству фінансів забезпечити внесення відповідних змін до договору про реструктуризацію заборгованості держпідприємства "Антонов" як правонаступника державного підприємства "Київський авіаційний завод "Авіант" перед державою.

Окрім того, Мінфін має відобразити в обліку зменшення заборгованості державного підприємства "Антонов" перед державою за виконання державою гарантійних зобов’язань за облігаціями, випущеними державним підприємством "Київський авіаційний завод "Авіант" у 2009 році під державну гарантію, на суму ринкової вартості будівлі, зазначеної у пункті у цьому розпорядженні, яка підтверджується звітом про незалежну оцінку.

Як повідомляють в державному концерні "Укроборонпром", до якого входить "Антонов", зараз заборгованість "Антонова" перед державою становить близько 424 мільйонів гривень. Вона виникла внаслідок випуску у 2009 році ДП "Київський авіаційний завод "Авіант", правонаступником якого є ДП "Антонов", облігацій на суму 858 млн грн під державні гарантії.

На виконання розпорядження Кабміну "Антонов" передасть свою будівлю площею 4 285,70 м2 в управління ВАКС. Це дасть можливість зменшити заборгованість авіапідприємства майже вдвічі - згідно з незалежною оцінкою, ринкова вартість будівлі становить майже 213 млн гривень (з ПДВ).

Водночас заступник генерального директора Укроборонпрому з управління активами Мустафа Найєм зауважив, що ця будівля ніколи не використовувалася у виробничих цілях і фактично була непрофільним активом для ДП "Антонов" і лише потребувала коштів на утримання. Він додав, що завдяки рішенню уряду Вищий антикорупційний суд отримає необхідні приміщення, а авіапідприємство зменшить свої борги.

Нагадаємо, 18 червня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про реструктуризацію заборгованості Державного підприємства "Антонов" щодо уточнення питань реструктуризації заборгованості з метою створення передумов для забезпечення ВАКС приміщенням".
Коментарі
Додати коментар