До новин

Укрзалізниця шукає $116 мільйонів для погашення боргу перед Сбербанком

23 квітня, 2021
Борги
Укрзалізниця шукає $116 мільйонів для погашення боргу перед Сбербанком

Агентство S&P знизило рейтинг "Укрзалізниці" (УЗ) з рівня "В-" до "ССС" у зв'язку зі збільшенням ризиків рефінансування.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Термін погашення кредиту АТ "Укрзалізниця" в розмірі $116 млн в місцевому банку - 30 травня 2021 року. Компанія опрацьовує різні варіанти рефінансування, але ще не забезпечила його для цього платежу. Ліквідність UR обмежена, а ринки капіталу залишаються нестабільними, тому ми вважаємо, що наразі компанія залежить від сприятливих ділових і фінансових умов для своєчасного виконання своїх фінансових зобов`язань (...) Ми знижуємо наш довгостроковий кредитний рейтинг емітента UR до "CCC" з "B-" і поміщаємо рейтинг у CreditWatch із негативним прогнозом", - зазначено в повідомленні на сайті агентства.

У свою чергу в "Укрзалізниці" заявили, що причиною рішення агентства знизити рейтинг є виключно методологія S&P щодо визначення рівня рейтингу залежно від часу, який залишився до чергової дати погашення боргу.

"Єдиним чинником цього рішення є наближення у ковідних обставинах термінів погашення частини кредиту на користь АТ "Сбербанк", які припадають на 30 травня поточного року. Як відомо і фінансовому ринку, і агентству, "Укрзалізниця" працює над декількома варіантами рефінансування зазначеного боргу та безсумнівно не допустить невиконання зобов`язань за запозиченнями", - наголошено у повідомленні на сайті УЗ.

Коментарі
Додати коментар