До новин

Суд списав борг заводу з групи "Креатив" перед Укрексімбанком на 4,5 млрд, Ощадом - 2,9 млрд

17 травня, 2021
Борги
Суд списав борг заводу з групи "Креатив" перед Укрексімбанком на 4,5 млрд, Ощадом - 2,9 млрд

Госпсуд Києва 26 квітня затвердив ліквідаційний баланс ТОВ "Завод модифікованих жирів" та ліквідував цю структуру в зв’язку з банкрутством.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, непогашеними за результатами ліквідаційної процедури залишились кредиторські вимоги на 7,54 млрд грн, у т.ч. вимоги Укрексімбанку - на 4,51 млрд грн, Ощадбанку - на 2,94 млрд грн, ПрАТ “Креатив” - на 89,9 млн грн.

“Відповідно до положень ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними”, - йдеться в судовій ухвалі від 26.04.2021.

ТОВ "Завод модифікованих жирів" пов`язане з групою "Креатив".

Ця компанія була визнана банкрутом постановою Госпсуду м. Києва від 07.02.2018.

У ході ліквідаційної процедури за результатами інвентаризації майнових активів та зобов’язань боржника ліквідатором було встановлено наявність у банкрута майнових активів загальною вартістю 151,8 млн грн, з яких 131 млн грн - дебіторська заборгованість; 20,8 млн грн - основні засоби.

Із виявлення майнових активів боржника було сформовано ліквідаційну масу в розмірі 38 млн грн, за рахунок якої було частково погашено вимоги кредиторів, а також погашено витрати на проведення ліквідаційної процедури.

Як зазначалося вище, непогашеними залишилися вимоги кредиторів на 7,54 млрд грн.

“Ліквідатор дійшов висновку про відсутність правових підстав для звернення з позовом про притягнення посадових осіб банкрута до субсидіарної відповідальності у зв`язку з відсутністю ознак доведення до банкрутства ТОВ "Завод модифікованих жирів", - йдеться в ухвалі суду від 26.04.2021.

Коментарі
Додати коментар