До новин

Керівник УЗ назвав суму загального кредитного портфелю компанії

18 травня, 2021
Борги
Керівник УЗ назвав суму загального кредитного портфелю компанії

В.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик заявив, що загальний кредитний портфель компанії складає близько 37 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на його інтерв'ю для Інтерфакс-Україна.

"Загальний кредитний портфель компанії складає близько 37 млрд грн. Більшість запозичень, які складають цю суму, були здійснені у 2010-2012 роках перед Євро-2012 під високі відсотки.

Наразі компанія докладає зусилля, щоб рефінансувати цей борг під нижчі ставки", - заявив Юрик.

"Власне, рефінансування боргових зобов'язань, а також згенерований вільний грошовий потік від операцій компанії і є джерелами, за рахунок яких компанія розраховуватиметься за кредити, взяті у минулі роки.

Кожна боргова лінія має свій графік погашення від одного до 7 років. Тому основна задача полягає у плануванні майбутніх періодів", - додав він.

Нагадаємо,повідомлялось, що банківські рахунки "Укрзалізниці" з 6 травня 2021 року арештовані виконавчою службою за борги.

В.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик заявив, що компанія докладає сил для врегулювання ситуації з арештом своїх рахунків через борги, деякі рахунки уже розблоковані.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило кредитний рейтинг "Укрзалізниці" з рівня "В-" до "ССС" у зв'язку із збільшенням ризиків рефінансування.

Коментарі
Додати коментар