До новин

Суд дав 7 років в'язниці колишньому держвиконавцю та його начальнику: взяли хабар

24 травня, 2021
Новини
Суд дав 7 років в'язниці колишньому держвиконавцю та його начальнику: взяли хабар

Суд оголосив обвинувальний вирок колишньому державному виконавцю та ексначальнику одного із районних відділів державної виконавчої служби у Києві за фактом вимагання та одержання хабаря.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Прокурором у суді доведено, що держвиконавець вимагав та одержав від громадянина 1 тис. доларів США за сприяння у знятті накладеного в межах виконавчого провадження арешту з автомобіля.

Боржник, який виконав свої зобов’язання та сплатив заборгованість, змушений був погодитись на умови службовця та передати йому обумовлену суму.

Частину отриманих у службовому кабінеті грошових коштів у сумі 600 доларів США держвиконавець передав своєму начальнику з метою отримання печатки на документах про зняття арешту.

У ході судового розгляду обвинувачені свою винуватість в інкримінованому злочині не визнали.

Враховуючи зібрані докази, суд погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та засудив колишнього держвиконавця і його начальника до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки.

Обвинувачених взяли під варту у залі суду.

Коментарі
Додати коментар