До новин

Комітет Ради підтримав збільшення суми гарантування до 600 тисяч та приєднання Ощадбанку до ФГВФО

10 червня, 2021
Законодавство
Комітет Ради підтримав збільшення суми гарантування до 600 тисяч та приєднання Ощадбанку до ФГВФО

Податковий комітет Верховної Ради підтримав альтернативний законопроєкт №5542-1 щодо приєднання державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб та збільшення гарантованої суми з 200 до 600 тисяч гривень з 2023 року.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на «Економічну правду».

Так, у Раді зареєстровано два законопроєкти щодо приєднання Ощадбанку до ФГВФО: урядовий №5542 та поданий очільником комітету Данилом Гетманцевим №5542-1.

Альтернативний законопроєкт, як зазначив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, є більш комплексним і спрямованим на розвиток Фонду та посилення його інституційної спроможності, що дасть можливість акумулювати більше коштів та забезпечити стійкість.

Зрештою, представник Мінфіну також підтримав законопроєкт №5542-1. Його ж підтримали 22 з 23 учасників комітету, і таким чином рекомендували Раді ухвалити його у першому читанні та за основу.

Нагадуємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується поступово збільшити суму гарантування вкладів фізосіб з 200 тисяч грн до 400 тисяч грн одразу, а з 2023 року – до 600 тисяч грн.

Кабінет Міністрів на засіданні 14 квітня підтримав проєкт закону щодо приєднання державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Коментарі
Додати коментар