До новин

На Рівненському авторемзаводі знову війна за підприємство

18 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
На Рівненському авторемзаводі знову війна за підприємство

Новий скандал розпочався на сумнозвісному рівненському військовому авторемонтному заводі. Підприємство-банкрут знову лихоманить. Днями сюди призначили нових «варягів-керівників», які одразу ж почали конфліктувати з колективом. Працівники запевняють, що керівництво хоче вивезти обладнання та звільнити всіх робітників збанкрутілого підприємство. Тому відмовляються пускати начальство на підприємство.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцевий портал «Все».

Зараз колись потужне підприємство має лише борги – їх тільки з заробітної плати назбиралось більше 2,7 мільйона. Тож сотня робітників ремзаводу  сидять без зарплати вже майже рік. Тим часом на заводі є військове обладнання, за зберігання і обслуговування якого держава досі не розрахувалась із підприємством.

«Нещодавно нам призначили нового директора, якого навіть не приїхав ніхто представляти з Києва. Та й самого директора на підприємстві не буває вже три тижні. За документами, він та  машина підприємства - у відрядженні в Києві. Але, як бачимо, авто спокійно їздить по Рівному, - обурено розповіла керівник профкому заводу Євгенія Білощук. – Власне, відрядження і заправка цього авто – це єдине, на що наш директор знаходить гроші. Тим часом на минулому тижні він своїм наказом призначив заступником В’ячеслава Гаврилюка, хоча це перед тим має бути погоджено в «Укроборонпромі».  Гаврилюк одразу ж заявив, що звільнить начальника охорони, а на його місце вже їде новий. Чому на наш завод-банкрут, який не платить зарплатню, їдуть такі «заробітчани» з інших областей? Ми обурені цими діями і вважаємо, що таким чином з підприємства хочуть вивезти техніку, всіх звільнити і не розраховуватися з боргами».

Тим часом заступник директора В’ячеслав Гаврилюк жодних коментарів не дає, з журналістами спілкуватися відмовляється, пояснення дає лише міліції.

Натомість більш багатослівним виявився депутат обласної ради, очільник обласного осередку партії «Солідарность» Сергій Штурхецький.

«До питання ворогів. Внутрішніх і зовнішніх. Оскільки це військова таємниця, то поясню на пальцях. У п’ятницю на одному з військових ремзаводів новопризначений т.в.о. директора виявляє охоронця, який бухий на роботі. Директор викликає міліцію, охоронник тікає. Приїздить міліція і голова профкому, куча актівістів. Директору кажуть - ти хто такий? Ти прийшов, шоб вкрасти наше підприємство (саме підприємство вже впродовж двадцяти років безбожно розкрадається, при чому це задовільняє працівників - роботи як такої нема, зарплата нараховується, а в рахунок боргу продаються цехи і будівлі колись найпотужнішого в захукраїні ремозаводу). Понеділок, ТВО директора не допускають до роботи. Ні працівники, ні охорона. ТВО директора не має право коментувати ситуацію - бо обєкт військовий і він має виконувати наказ. Відтак, коментувати будуть ті, хто плював на цей наказ Мінооборони. Як ми дізнаємося ситуацію? Були злі рейдери, хотіли забрати завод через злого директора. Тихенько далі продовжиться розкрадання заводу. До нового тво директора. Так, принаймні, вже було не раз. Чи цього разу буде по-іншому? Чи цього разу ми дізнаємося, що у нас є СБУ, військова прокуратура і міліція? Ну зрозумійте правильно, вони ніби і є... і зарплатню отримують.. Але чи вони можуть протистояти «нашим» «рідним» алкоголікам і тунеядцям? При чому обороноздатність країни, якщо мене заставляють після років нічогонеробіння шось робити і ще й не пити при цьому? Всі в цій ситуації хороші. Всі патріоти до кашлю в грудях. тільки завод поступово розпродається. Залишки металолому докрадаються. За державу той,... обідно...»  - написав Сергій Штурхецький у Facebook.

Коментарі
Додати коментар