До новин

В "Укренерго" планують восени погасити багатомільярдний борг перед "Гарантованим покупцем"

14 червня, 2021
Борги
В "Укренерго" планують восени погасити багатомільярдний борг перед "Гарантованим покупцем"

НЕК «Укренерго» планує восени поточного року закрити близько 15 млрд грн боргів перед «Гарантованим покупцем», які були накопичені протягом 2020 року в рамках механізму покладаних спецобов’язків, до того як позовні вимоги останнього будуть задоволені та почнуться виконавчі провадження.

Про це заявив Максим Юрков, член правління та директор юридичного департаменту "Укренерго", повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням ExPro.

"Я сподіваюсь до того часу, поки потенційне рішення суду може вступити в силу (позов "Гарантованого покупця" до "Укренерго" щодо стягнення 25 млрд грн), ми погасимо тіло заборгованості. На сьогодні ми розуміємо, що ми винні не 25 млрд грн, а 15 млрд грн (10,3 млрд було погашено за рахунок кредитів державних банків – ред). Ми розуміємо чудово, що у нас є план виходу з цієї ситуації. І до того часу, поки буде прийнято судове рішення, ситуацію буде врегульовано", - відповів Юрков.

Він також повідомив, що в "Укренерго" є плани по розміщенню облігацій під державні гарантії вже у цьому році.

"За моїм розумінням, ми маємо залучити дещо менше ніж передбачено державним бюджетом (24 млрд грн – ред.), оскільки тоді у 2020-ve парламентарі виходили з розміру заборгованості. Проте, за рахунок залучення коштів у державних банків, необхідна сума залучення додаткових коштів у компанії наразі дещо менша. Ми зараз максимально працюємо в цьому напрямку, для того щоб восени завершити цей процес", - резюмував Юрков.

Коментарі
Додати коментар