До новин

На газовому ринку накопчилось більше 120 млн грн боргів - "Нафтогаз"

22 червня, 2021
Борги
На газовому ринку накопчилось більше 120 млн грн боргів - "Нафтогаз"

НАК «Нафтогаз України» підтримує зусилля парламентарів з врегулювання боргової проблеми на ринку газу та готовий брати активну участь в доопрацюванні прийнятого Верховною Радою у першому читанні тематичного законопроекту №3508-д.

Про це заявив уповноважений Нафтогазу по роботі з органами державної влади Роман Супрун на «Energy Freedom з Андрієм Куликовим», повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу "Нафтогазу".

«Нафтогаз принципово підтримує необхідність врегулювання боргової проблеми на ринку природного газу. Ми вдячні народним депутатам та членам профільного енергетичного комітету, які ініціювали відповідний законопроект, привернули увагу, почали рухати це питання. Нафтогаз не стоїть осторонь, ми готові брати активну участь у доопрацюванні законопроекту до другого читання», — зазначив він.

Роман Супрун підкреслив, що сума накопичених на ринку газу боргів вже перевищує 120 млрд грн і це питання вимагає якнайшвидшого вирішення.

«Хотів би звернути увагу, що втрата платоспроможності у великих споживачів та звуження ринку збуту через борговий тиск є серйозною проблемою. Якщо її не вирішувати, то це поступово послаблюватиме притік інвестицій в галузь, зокрема в сегмент видобутку, негативно впливатиме на активність замовників послуг з транспортування, зберігання газу. В контексті «Північного потоку-2» все це становить значну загрозу для енергобезпеки країни», — додав уповноважений Нафтогазу по роботі з органами державної влади.

Роман Супрун також зазначив, що законопроект №3508-д носить рамковий характер, його прийняття в другому читанні стане відправною точкою для аудиту боргів, аналізу причин їх виникнення, ухвалення додаткових нормативних актів та остаточного врегулювання проблеми.

Коментарі
Додати коментар