До новин

ФДМУ планує аукціон з продажу ОГХК на кінець літа

23 червня, 2021
Законодавство
ФДМУ планує аукціон з продажу ОГХК на кінець літа

Аукціон з приватизації ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" відбудеться 31 серпня.

Про це заявив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на БізнесЦензор.

Він нагадав, що за результатами комплексного аудиту і оцінки матеріально-технічного забезпечення підприємства, стартову ціну сформували в розмірі 3,7 млрд грн.

"Попередньо зацікавленість в об`єкті висловило широке коло інвесторів, частина з яких - іноземці. Розраховуємо на високу конкуренцію і ринкову ціну продажу на прозорому аукціоні", - зазначив глава ФДМУ.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" почало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передачу йому в управління майнових комплексів ВГМК та ІГЗК. 8 грудня 2016 року ДП було перетворено в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - в ПрАТ.

ОГХК реалізовує продукцію більш ніж в 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд в серпні 2016 року відніс ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, в останній раз - в зв`язку з коронакризою і карантином. Аукціон з приватизації ОГХК раніше був запланований на кінець першого - початок другого кварталу 2021 року. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.
Коментарі
Додати коментар