До новин

Збитки 30 найбільших держкомпаній України за рік сягнули 100 млрд

19 серпня, 2015
Збитки
Збитки 30 найбільших держкомпаній України за рік сягнули 100 млрд

Минулого року збитки 30 найбільших вітчизняних державних компаній досягли позначки 100 млрд гривень

Про це йдеться в матеріалах Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У 2014 році 30 найбільших державних компаній перерахували до бюджету 1,2 мільярда гривень в якості дивідендів. При цьому вони отримали з держбюджету 13 мільярдів гривень у формі субсидій і податкових пільг, - повідомили в Мінекономрозвитку. – У той же час збитки підприємств склали 100 мільярдів гривень».

У Мінекономрозвитку вважають, що приватизація держкомпаній буде одним з найбільш ефективних способів скоротити збитки та витрати на субсидії та пільги і одночасно залучити прямі інвестиції, зруйнувати корупційні схеми та створити рівні умови всім учасникам ринку.

Як відзначають в уряді, основна мета масштабної приватизації – залучення інвестицій, переважно європейських і американських компаній. Для популяризації приватизаційних можливостей уряд України розраховує провести спеціальні інвестиційні конференції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, очільник ФДМУ Білоус заявив, що половина держпідприємств, належних до приватизації, є пустушками.

Коментарі
Додати коментар