До новин

Борги "Донецької залізниці": спільна компанія Ахметова та УЗ відсудила в УЗ 749 мільйонів

29 липня, 2021
Борги
Борги "Донецької залізниці": спільна компанія Ахметова та УЗ відсудила в УЗ 749 мільйонів

22 липня Східний апеляційний Госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу "Укрзалізниці" та залишив без змін рішення Госпсуду Донецької області від 11.03.2021 у справі №905/2881/17, яким було задоволено позов ПрАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг» до «Укрзалізниці» та вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 749,2 млн грн заборгованості «Донецької залізниці» за договорами фінансового сублізингу від 2007 року.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Фінбаланс.

Обсяг позовних вимог «Укртранслізингу» становив 1,22 млрд грн (з урахуванням пені, інфляційних втрат).

За даними держреєстру, власником 49,96% акцій «Укртранслізингу» є «Лемтранс» Ріната Ахметова. Крім того, раніше була інформація, що 2,3% акцій «Укртранслізингу» належать пов’язаному з Ахметовим «Міжрегіональному промисловому союзу».

«Укрзалізниця» констатувала, що їй належить 47,7% акцій «Укртранслізингу».

Нагадаємо, в червні 2020 року «Укрзалізниця» повідомила, що Велика Палата Верховного Суду визнала її правонаступником ДП «Донецька залізниця» з дати держреєстрації акціонерного товариства - 21.10.2015. Як зауважувала УЗ, це означає, що УЗ буде зобов’язана погасити всі борги ДП «Донецька залізниця», не отримавши при цьому від останнього жодного майна до статутного капіталу (при тому, що в ОРДЛО - понад 20 тис. вантажних вагонів УЗ, майже 6 тис. вагонів інших власників, майже 6 тис. пасажирських вагонів та понад 300 локомотивів).

Як уточнювала УЗ, за приблизними підрахунками сума зобов’язань ДП «Донецька залізниця» перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн, у т.ч. перед Сбербанком - 3,5 млрд грн, ВТБ Банком - 1,2 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар