До новин

Суд заборонив Фонду гарантування продавати борги групи Кавицьких

30 липня, 2021
Борги
Суд заборонив Фонду гарантування продавати борги групи Кавицьких

Печерський райсуд Києва 7 липня відмовився задовольнити клопотання Дельта Банку про скасування заходів забезпечення, вжитих ухвалою цього суду, якими за клопотанням Михайла та Оксани Кавицьких було заборонено для Дельта Банку вчиняти будь-які дії щодо продажу прав вимоги за низкою кредитних договорів, позичальниками за якими є ТОВ "Кавицький" і позивачі, а також заборонено вчиняти будь-які дії щодо звернення стягнення на предмети іпотеки.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

Разом з тим, 17 лютого Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційні скарги НБУ і ФГВФО та скасував рішення Печерського райсуду Києва в частині визнання недійсними 8 іпотечних договорів, які Сведбанк (його правонаступник - Дельта Банк) уклав з ТОВ “Кавицький” і фізособами

За даними ФГВФО, рішення суду першої інстанції від 27 березня дозволяло вивести з Дельта Банку (як правонаступника Сведбанку) активи, пов’язані з групою компаній Кавицьких, на 418 млн грн.

Як зазначалося, за договорами іпотеки в забезпеченні Дельта Банку по кредитам для групи Кавицьких - комерційна нерухомість у центрі Києва площею майже 2 тис кв м (офіси та магазини одягу й аксесуарів luxury-сегменту на вул. Хрещатик (Пасаж), вул. Володимирській, вул. Городецького; один з об’єктів – на вул. Сагайдачного – був на реконструкції).

Крім того, повідомлялося, що в заставі Дельта Банку – земельні ділянки площею 1,1682 га в Обухівському районі Київської області. Цільове призначення – «для будівництва готельно-ресторанного та торгівельно-розважального комплексу». Ці ділянки - на фасадній стороні новообухівської траси, неподалік популярних ресторанних комплексів.

Раніше ФГВФО оцінював можливі втрати кредиторів Дельта Банку “внаслідок доведення його до банкрутства” (цитата) на суму щонайменше 24,5 млрд грн.

При цьому Фонд гарантування заявляв, що ринкова вартість активів Дельта Банку була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд грн, або 30% від суми, зазначеної «на папері» на 01.01.2017 (94,27 млрд грн).

ФГВФО виплатив компенсації вкладникам Дельта Банку в межах гарантійної суми на 15,9 млрд грн (97% запланованих виплат).

За даними НБУ, борг Дельта Банку по рефінансу на початок грудня-2019 становив 4,9 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар