До новин

НБУ подав до суду на Мін’юст через борги банку Клімова з рефінансу

30 липня, 2021
Борги
НБУ подав до суду на Мін’юст через борги банку Клімова з рефінансу

НБУ подав позов до Міністерства юстиції, в якому просить скасувати наказ Мін’юсту від 8 лютого, яким Нацбанку було відмовлено в задоволенні скарги на рішення держреєстратора №54723244 від 22.10.2020 про відмову у держреєстрації права власності на комплекс будівель за адресою м. Одеса, проспект Шевченка, 8-а.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, йдеться нерухомість збанкрутілого “Імексбанку” (належав Леоніду Клімову), яка була передана в іпотеку для Нацбанку ще в 2009 році як забезпечення по рефінансуванню.

З огляду на невиконання боржником свого боргового зобов’язання, 02.09.2020 НБУ звернувся до Юридичного департаменту Одеської міської ради із заявою про державну реєстрацію прав власності на нерухоме майно. Проте держреєстратор відмовилася це зробити.

Після цього НБУ звернувся зі скаргою до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення держреєстратора, але 26.11.2020 Нацбанку було відмовлено в її задоволенні.

Не погоджуючись з цим рішенням територіального управління Мін’юсту, НБУ звернувся до Міністерства юстиції зі скаргою, проте 08.02.2021 Мін’юст знову ж таки відмовився її задовольнити.

Коментарі
Додати коментар