До новин

"Нафтогаз" сплатить норвезьким юристам €2,7 млн за врегулювання спорів із "Газпромом"

17 лютого, 2015
Резонансні справи
"Нафтогаз" сплатить норвезьким юристам €2,7 млн за врегулювання спорів із "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" придбає юридичних послуг для забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору з ВАТ "Газпром" на суму близько 2,74 млн євро.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

Закупівля юридичних послуг відбувається за переговорною процедурою відповідно до закону України "Про здійснення державних закупівель".

У прес-службі повідомили, що у 2014 році супроводження арбітражних проваджень за позовом "Нафтогазу" до "Газпрому" забезпечувала норвезька юридична компанія Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA.

В січні 2015 року між Нафтогазом та Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA відбулися переговори щодо подальшого супроводження арбітражних проваджень.

Предметом закупівлі є юридичні послуги, а саме: забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору із російським "Газпромом". Очікувана вартість закупівлі становить 2,74 млн євро.

Юристи із Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA мають досвід ведення справ проти “Газпрому”, зокрема, вони супроводжували арбітражне провадження у справі енергетичного концерну RWE CZ проти Gazprom Export, яке завершилось у 2013 році на користь RWE. Серед клієнтів норвезької юркомпанії налічується багато європейських імпортерів газу.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", дочірня компанія "Нафтогазу" – "Газ України" відкликала подану до суду заяву про визнання банкрутом черкаського "Азоту".

Джерело фото: naftogaz.com

Коментарі
Додати коментар