До новин

Шахраї від імені Ощадбанку вимагають гроші у його боржників в Криму

26 серпня, 2015
Резонансні справи
Шахраї від імені Ощадбанку вимагають гроші у його боржників в Криму

Український державний Ощадбанк заявляє, що в липні 2015 року від його імені до арбітражного суду Криму було подано кілька фальшивих позовів про стягнення заборгованості з корпоративних боржників фінустанови.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі банку.

Згідно з повідомленням, мова йде про начебто позови проти боржників, які займаються виробленням сонячної енергії в Криму.

«Ці позови було подано на підставі сфальсифікованих вимог. Назва та ідентифікація Ощадбанку були неправомірно та підступно використані без будь-якого відома, згоди чи наданих керівництвом Ощадбанку повноважень», – сказано у повідомленні.

Керівник банку Андрій Пишний вважає, що ці позови «мають на меті позбавити нас права на стягнення кредитної заборгованості з різних суб’єктів бізнесу в Автономній Республіці Крим».

В Ощадбанку додали, що в позові вказані реальні кримські боржники з суттєвими сумами боргу, але рішення щодо них банк отримав в українських судах ще у грудні 2014 року.

У зв'язку з цим Ощадбанк 25 серпня направив заяву до Генпрокуратури України, вимагаючи розслідування підробки офіційних документів, поданих нібито від імені Ощадбанку, а також неправомірних дій, вчинених невідомими особами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк офіційно заявив Російській Федерації про майнові претензії у 670 млн доларів у зв'язку з окупацією Криму.

Національний банк України своєю постановою №17/бт від 15 січня ввів куратора в державний Ощадбанк.

Коментарі
Додати коментар