До новин

Як фіктивний борг допоміг судді сфабрикувати банкрутство

21 вересня, 2021
Законодавство
Як фіктивний борг допоміг судді сфабрикувати банкрутство

Представники ГО викрили зв'язок судді із колишнім депутатом, який хоче знищити власне підприємство.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Закон і Бізнес.

У провадженні Лариси Сушко з Господарського суду Запорізької області перебуває справа про банкрутство одного приватного АТ, нині вже на стадії процедури розпорядження майном.

Раніше до суду звертався член наглядової ради АТ — із позовом до товариства, яке він представляє та іншого ТОВ з проханням визнати недійсним договір поставки брухту відходів кольорових металів і сплавів, і його заяву долучили до справи.

Нещодавно у відкрите судове засідання окрім позивача та відповідачів з’явилися представники громадської організації й представившись журналістами вимагали від судді пояснень щодо справи й спонукали до самовідводу.

«Через порушення порядку у залі» Сушко викликала охоронців, але ці особи говорили з нею й після засідання. Вони звинуватили її у рейдерському захопленні підприємства боржника, закидали штучне банкрутство, хабарництво та змову з колишнім нардепом в особі акціонера ПАТ.

Згодом ГО подала запит про надання публічної інформації, де представники ГО піднімали й питання притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, її компетентності, проходження кваліфікаційного оцінювання. А потім опублікували у медіа відповідні статті.

На думку активістів, суддя порушила ряд процесуальних норм й незаконно відсторонила директора ПАТ, а борг, про який ідеться, фіктивний.

Суддя звернулася до Вищої ради правосуддя (№3648/0/6-21) та Генерального прокурора, на її думку, йдеться про втручання в діяльність, шкоду діловій репутації та підрив авторитету правосуддя.

Коментарі
Додати коментар