До новин

Тимошенко заявила про загрозу банкрутства місцевих бюджетів в Україні

22 вересня, 2021
Законодавство
Тимошенко заявила про загрозу банкрутства місцевих бюджетів в Україні

Законодавчі ініціативи, винесені до порядку денного Верховної Ради, не враховують інтересів громадян і загрожують порушенням їхніх трудових прав, зазначає лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми з фракцією уважно вивчили порядок денний - дуже принизливий лобістський порядок денний, де починається руйнація Трудового кодексу, де у людей працюючих забирають останні права... і багато інших корупційних речей. Але немає уваги до того, що інфляція в країні досягла таких меж, що 50% доходів українців іде на їжу. Для порівняння, у Німеччині - 10%. Тут не говориться про те, що люди не можуть виживати, а в бюджеті на наступний рік епоха бідності продовжується в повному обсязі", - зазначила Тимошенко під час свого виступу в парламенті.

Крім того, за її словами, влада штовхає місцеві бюджети на банкрутство, змушуючи їх компенсувати різницю в тарифах на тепло, а райгази і міськгази не можуть ефективно обслуговувати споживачів.

"Хаос у країні досяг апогею, але в цьому залі немає інтересів людей, їхнього болю, їхньої бідності. Тут є дерибан бюджету, зменшення прав, закриття соціальної політики. Припиняйте це робити! Або парламент повернеться до служіння людям, або такий парламент українцям не потрібен! Поверніться до реального життя і до людей", - сказала Тимошенко, звертаючись до колег із фракції "Слуга народу".

Коментарі
Додати коментар