До новин

"Інвестохіллс" заявляє, що вже не є кредитором "Укрзалізниці"

24 вересня, 2021
Борги
"Інвестохіллс" заявляє, що вже не є кредитором "Укрзалізниці"

Засновник "Інвестохіллс Веста" Андрій Волков повідомив, що ця фінкомпанія не претендує на стягнення з "Укрзалізниці" заборгованості в розмірі 399 млн грн, оскільки не є кредитором підприємства з червня 2021 року.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Волков спростував недавню заяву екс-члена наглядової ради "Укрзалізниці" Сергія Лещенка про майбутнє стягнення з УЗ на користь "Інвестохіллс" $13,5 млн за боргами ДП "Донецька залізниця".

Крім того, засновник "Інвестохіллс Веста" заперечив, що ця фінкомпанія діє в інтересах Павла Фукса.

Пряма мова Волкова:

"Ще влітку 2021 року, маючи постанову госпсуду Донецької області від 15 липня 2020 року про заміну боржника (ДП «Донецька залізниця») на правонаступника (АТ «Укрзалізниця»), підтверджену Верховним Судом України, наша компанія, в зв`язку з потенційною політизацією процесу стягнення, ухвалила рішення переуступити своє право вимоги новому кредитору.

9 червня 2021 року на своєму офіційному сайті ми анонсували переуступку прав вимоги заборгованості за зобов`язаннями ДП "Донецька залізниця" перед ПАТ "Банк Форум" компанії "Тілмарк". Про переуступку прав вимоги також свідчить ухвала господарського суду Донецької області від 8 червня 2021 року у справі №908/5205/14, на засіданні якого, до слова, був присутній адвокат О. Філоненко, який представляє інтереси компанії-боржника АТ «Укрзалізниця».

Ми всі прекрасно розуміємо, що ця PR-активність [С. Лещенка] викликана єдиною причиною - нездатністю менеджменту компанії і наглядової ради здійснювати ефективне управління фінансами та кредиторською заборгованістю держпідприємства.

Я вважаю, що і Уряду, і Офісу Президента, і ЗМІ варто задатися питанням, чому «Укрзалізниця», у якої є кошти, щоб розрахуватися за боргами, проводить вибіркове погашення боргів (наприклад, десятки мільйонів доларів були погашені Сбербанку Росії з відома і санкції наглядової ради), і при цьому не вступає в жодні переговори, і навіть не відповідає на неодноразові письмові звернення кредиторів, яким, з якоїсь причини, борги віддавати не бажає.

«ФК Інвестохіллс» неодноразово закликала керівництво «Укрзалізниці» до мирного врегулювання проблемної заборгованості, писала листи і пропонувала реструктуризувати борг. Однак ні конструктивного діалогу, ні навіть зворотнього зв`язку від представників підприємства ми не дочекалися. Тому нами було прийнято рішення про переуступку прав вимоги до АТ «Укрзалізниця» іншій юрособі".

Коментарі
Додати коментар