До новин

Одеський припортовий завод залишився без постачальників газу

30 вересня, 2021
Законодавство
Одеський припортовий завод залишився без постачальників газу

Сингапурська Dachex Shipping Pte. Ltd. відмовилася підписувати договір на переробку давальницької сировини з АТ "Одеський припортовий завод", оскільки вже після проведення конкурсу компанія нібито з'ясувала, що не може отримати ліцензію на постачання газу.

Про це розповів перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Згідно з оприлюдненою топ-менеджером вимогою Dachex до ОПЗ повернути $100 тис. грошового забезпечення, сингапурська компанія звинуватила представників заводу в недбалості при складанні порядку проведення відбору замовника робіт з переробки давальницької сировини, який вона виграла.

Dachex заявляє, що відповідно до Правил поставки природного газу, Кодексу газотранспортної системи та інших нормативно-правових актів, компанія повинна мати ліцензію на поставку газу, оскільки повинна передавати його заводу як давальницьку сировина, а також бути постачальником технологічного газу для власних потреб. У той же час, Dachex, як нерезидент, не може її отримати.

"Залишається незрозумілим, навіщо АТ "ОПЗ" публічно заявляло про те, що нерезиденти України можуть нарівні з резидентами конкурувати за право бути замовником робіт з переробки давальницької сировини і допускало нерезидентів до участі в процедурі відбору, і тим більше визначило переможцем", - зазначено в документі.

Нагадаємо, Одеський припортовий завод призупинив свою роботу 19 вересня через відмову ТОВ "Агро Газ Трейдинг" поставляти газ для переробки на підприємстві. Керівництво ОПЗ заявляло про плани відновити роботу з 1 листопада, коли вступав в силу договір про постачання сировини з новим давальцем Dachex Shipping PTE.

Коментарі
Додати коментар