До новин

Бірюков: Для фізособи-боржника доступ до процедур банкрутства є складним

01 жовтня, 2021
Законодавство
Бірюков: Для фізособи-боржника доступ до процедур банкрутства є складним

Радник юридичної групи LCF Олександр Бірюков вважає, що на сьогодні доступ фізичної особи - боржника до процедур банкрутства є складним, та же й зі штучними бар’єрами.

 

 

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост у Facebook доктора юридичних наук, радника юридичної групи LCF Олександра Бірюкова.

https://www.facebook.com/groups/299705103394852/posts/4778482675517050/

Фахівець поділився думками щодо процедури банкрутства фізособи після прослуховування засідання робочої групи з питань банкрутства, яке проходило 29 вересня.

«Лунали нарікання щодо певних складнощів при розгляді заяви про порушення справи про неплатоспроможність боржника-фізичної особи.

На сьогодні виглядає так, що навіть для боржника, якщо мовити термінологією Всесвітнього банку, доступ до процедур банкрутства є складним, та ще й зі дещо штучними бар’єрами (теж згідно з термінологією зазначеної організації)», - пише Бірюков.

Водночас, нагадав він, існують юрисдикції, в яких справа про банкрутство порушується шляхом накладення клерком суду позначки (штампу) на заяві боржника чи кредитора, що підтверджує отримання судом цього документу. Цей й є підтвердженням того, що судове провадження порушене. «Порушене саме у цей момент, навіть не день (зі всіма правовими наслідками)», - наголошує правник.

Коментарі
Додати коментар