До новин

Екс-податківці на Полтавщині «відмили» понад 500 млн гривень, — СБУ

25 листопада, 2021
Новини
Екс-податківці на Полтавщині «відмили» понад 500 млн гривень, — СБУ

Служба безпеки України накрила потужний конвертаційний центр на Полтавщині. Через нього «відмили» не менше 500 млн гривень з початку 2021 року.

Про це повідомляє СБУ, пише «Банкрутство & Ліквідація».

Слідство встановило, що організатори «конверту» — мешканці Полтави, колишні працівники податкової. Вони допомагали підприємствам ухилятися від сплати податків та конвертували гроші у готівку через проведення фіктивних фінансово-господарських операцій.

Конвертаційний центр «обслуговував» компанії аграрної, нафто-газової, хімічної та автотранспортної галузей. Зловмисники, використовуючи низку підконтрольних фіктивних фірм, укладали з підприємствами договори про виконання певних робіт та послуг, які фактично не надавалися та не виконувались.

Одного з учасників схеми спіймано «на гарячому» під час передачі замовнику виведеної «у тінь» готівки – 1,5 млн грн.

У межах кримінального провадження було проведено одночасно 18 обшуків в офісних приміщеннях, місцях проживання фігурантів та банківських установах, де вилучено:

  • готівку (понад 353 тис. доларів США, 54 тис. євро та 1,7 млн грн);
  • 660 грамів золота у монетах та злитках;
  • печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, електронні носії інформації, чорнові записи та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі слідчі дії тривають.

Коментарі
Додати коментар