До новин

НБУ змінив порядок оцінки банками кредитного ризику

25 листопада, 2021
Новини
НБУ змінив порядок оцінки банками кредитного ризику

Національний банк України (НБУ) вніс зміни до постанови щодо оцінки кредитного ризику за іпотечними кредитами, наданими боржникам-фізичним особам, які мешкають на території тимчасово окупованої А Р Крим, і за якими об’єктом іпотеки є майно, розташоване в цьому регіоні.

Як повідомляє прес-служба Національного банку України, внесено також зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затвердженого постановою № 351, пише «Банкрутство & Ліквідація».

Це положення, зокрема, передбачає:

  • доповнення переліку документів, які мають бути долучені до кредитної справи фізичної особи-боржника, та підтверджують її ідентифікацію електронними документами (е-паспорт, BankID);
  • визначення прийнятності застави у вигляді земельної ділянки у разі зміни її цільового призначення;
  • право банку використовувати фінансову звітність боржника, оприлюднену на єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Зміни до Постанови № 351 та Положення № 351 затверджені постановою Правління Національного банку України від 15 листопада 2021 року № 118 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» та набирають чинності 21 листопада 2021 року.

Нагадаємо, в ІІІ кварталі 2021 року банківський сектор України рекордно прискорив зростання кредитування, що найбільше проявилося в корпоративному та іпотечному сегментах.

Коментарі
Додати коментар