До новин

Рада ухвалила проєкт 5600, що забороняє керівникам юросіб-боржників з податків виїзд за кордон

01 грудня, 2021
Законодавство
Рада ухвалила проєкт 5600, що забороняє керівникам юросіб-боржників з податків виїзд за кордон

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5600, який забороняє керівникам підприємств-боржників з податків виїзд за кордон.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Ukranews.com.

За ухвалення в цілому законопроєкту проголосували 255 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідний законопроєкт затверджено Кабінетом Міністрів на засіданні 12 травня поточного року.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, ухвалення акту дозволить отримати додаткові річні надходження до бюджету понад 60 млрд гривень.

Зокрема, пропонується у разі несплати протягом 30 календарних днів з дня направлення (вручення) платнику податкової вимоги суми податкового боргу, що перевищує 1 млн гривень, контролюючий орган має право звернутися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду керівника такого платника податків за межі України - До повного погашення такого боргу.

Тимчасове обмеження у праві виїзду керівника платника податків - боржника за межі України встановлюється як забезпечувальний захід виконання судового рішення або рішення керівника контролюючого органу про стягнення суми податкового боргу. У разі запровадження такого обмеження контролюючий орган в одноденний строк повідомляє про це керівнику платника податків – боржника та до Прикордонної служби.

Крім того, у разі порушення платником податків строку сплати до бюджету суми акцизного податку такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 20% від суми такого акцизного податку.

12 травня Кабінет Міністрів ухвалив проект розпорядження "Про затвердження Основних напрямів розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення в Україні на період до 2023 року. щодо їх реалізації".

Коментарі
Додати коментар