До новин

Накладено арешт на €11 млн судді Вищого госпсуду

04 вересня, 2015
Резонансні справи
Накладено арешт на €11 млн судді Вищого госпсуду

Печерський суд Києва дав санкцію на арешт рахунків панамської компанії, яка належить родині чинного судді Вищого господарського суду України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду, розміщену в Єдиному реєстрі судових рішень.

Кримінальне провадження було розпочато 18 серпня 2015 року на підставі даних Держфінмоніторингу. Аналітики встановили, що колишній голова одного з київських судів, а нині – суддя Вищого госпсуду України разом з дружиною розмістили за кордоном великі суми, що не відповідають їхнім доходам. Ім'я служителя Феміди не називається, проте «Перша інстанція» вивчила кар'єрні переміщення, наведені в судових матеріалах, і стверджує, що мова йде про суддю Артура Ємельянова.

Слідство встановило, що дружина Ємельянова є бенефіціарним власником панамської компанії Restwood Products Corporation. З липня по вересень 2014 року фірма перевела 5,8 млн євро і 7 млн доларів зі свого рахунку в Латвії на рахунок банку в Ліхтенштейні (підсумовуючи обидва транши в еквіваленті євро — приблизно 11 млн євро).

За даним фактом в суді Princely Court (Вадуц, Ліхтенштейн) розпочато кримінальне провадження. В середині літа гроші були заморожені.

Походження цих капіталів, за попередніми висновками українського слідства, пов'язане з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Окрім того, аналіз фінансових операцій Ємельянова з 2010 по 2014 роки показав, що його витрати значно перевищують офіційні доходи.

Для встановлення обставин прокуратура попросила про доступ до банківських документів цієї фірми і арешт рахунків Restwood Products Corporation в банку Ліхтенштейну. Суд погодився.

Як раніше інформувала програма «Схеми» на «Радіо Свобода», суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов і член Вищої ради юстиції Павло Гречківський через офшорні фірми володіють компанією «Оздоровчий центр «Сесіль». Центру належить заповідна земля на Жуковому острові в Києві. За даними журналістів, управляє фірмою – дружина Ємельянова Світлана.

Коментарі
Додати коментар