До новин

Суд визнав борг нечужої Новинському компанії перед "Інвестохіллс" на 440 млн грн

02 грудня, 2021
Борги
Суд визнав борг нечужої Новинському компанії перед "Інвестохіллс" на 440 млн грн

18 листопада Госпсуд Києва в межах справи про банкрутство ПрАТ "Балаклавське рудоуправління ім. О.М. Горького" затвердив реєстр вимог кредиторів і включив до нього вимоги ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста" на 440,4 млн грн (як вимоги четвертої черги).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, "Інвестохіллс Веста" викупила у ФГВФО борг ПрАТ "Балаклавське рудоуправління ім. О.М. Горького" перед виведеним з ринку банком “Форум” (належав Вадиму Новинському).

Раніше ПрАТ "Балаклавське рудоуправління ім. О.М. Горького" пов`язували знову ж таки з В. Новинським.

Після окупації Криму Росією Новинський заявляв, що підприємство продав, але кому, не уточнював.

У квітні 2021 року група “Інвестохіллс” повідомила, що на її вимогу Кіпрський окружний суд Нікосії заборонив проводити будь-які операції з активами або майном “Балаклавського рудоуправління ім. О. М. Горького”.

При цьому “Інвестохіллс” констатувала, що бенефіціаром цього підприємства є Ашот Малхасян - “бізнесмен із Санкт-Петербурга, брат народного депутата України Вадима Владиславовича Новинського” (цитата).

Ще цитата з повідомлення “Інвестохіллс”:

“У 2014 році, коли Російською Федерацією була окупована територія Автономної Республіки Крим, Вадим Новинський продав акції Kagerol Holdings Limited, яка володіє ПрАТ «Балаклавське рудоуправління ім. А. Н. Горького», своєму братові Ашоту Малхасяну.

У лютому 2019 року «Інвестохіллс Веста» придбала пул активів банку «Форум», серед яких є і борги підприємств колишнього акціонера банку Вадима Новинського.

Заборгованість «Балаклавського рудоуправління» становить понад 16 млн дол. США. Боржник і його посадові особи визнали окупаційну владу Російської Федерації і продовжують працювати та сплачувати податки на користь влади РФ. Все виробниче майно було переоформлене на створене згідно з російським законодавством підприємство, про що свідчать статутні документи і звітність. На сьогодні «Балаклавське рудоуправління» можна назвати досить успішним підприємством, яке приносить десятки мільйонів доларів прибутку на рік”.

Як повідомлялося, бенефіціарами "Інвестохіллс Веста" є Андрій Волков (екс-глава Альфа-Банку) та Михайло Бакуненко (працював у Goldman Sachs, Renaissance Capital).

Коментарі
Додати коментар