До новин

Через заборону купувати електрику в зоні АТО може збанкрутувати "Донбасенерго"

19 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Через заборону купувати електрику в зоні АТО може збанкрутувати "Донбасенерго"

Компанія "Донбасенерго" може збанкрутувати через рішення Нацкомісії, що здійснює регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), яка припинила розрахунки з виробниками електричної енергії, потужності яких тимчасово перебувають на непідконтрольній державі території.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Дзеркало тижня".

У матеріалі наголошується, що постанова НКРЕКУ №158 забороняє оплачувати електроенергію, що поставляється в об'єднану енергосистему України.

Дана постанова залишає "Донбасенерго" без джерела фінансування закупівлі палива і сировини для виробництва електроенергії.

"У цій ситуації "Донбасенерго" залишається лише оголосити себе банкрутом", - йдеться у матеріалі.

Оскільки Старобешівська ТЕС компанії забезпечує електроенергією майже половину Донбасу і, насамперед, саме окуповану його частину, її керівництво прогнозує, що "з моменту зникнення електрики в Донецьку і околицях і до появи на станції представників ДНР пройде менше години".

"Донбасенерго" передбачає, що самопроголошені керівники регіону силоміць перезапустять енергоблоки Старобешівської ТЕС і Україна втратить електростанцію, адже 25%+1 акція ПАТ "Донбасенерго" належить Фонду держмайна.

Нагадаємо, що до складу ПАТ "Донбасенерго" входить 6 структурних одиниць і 2 електростанції (Старобешівська та Слов'янська ТЕС) сумарною встановленою потужністю 2855 МВт.

ПРАТ "Енергоінвест Холдинг" 21 серпня 2013 р. перемогло в конкурсі з приватизації 60,773% акцій "Донбасенерго". Ще 25% акцій генкомпанії належить Фонду державного майна України.

Джерело фото: energynews.com.ua

Коментарі
Додати коментар