До новин

Суд повернув державі Рівненський радіотехнічний завод

19 лютого, 2015
Резонансні справи
Суд повернув державі Рівненський радіотехнічний завод

Господарський суд Рівненської області своїм рішенням від 17 лютого зобов’язав фірму "Енергоінвест" повернути контрольний пакет акцій (50%+1 акція) ПАТ "Рівненський радіотехнічний завод" Фонду державного майна України.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Рівне вечірнє".

Нагадаємо, восени 2007 року "Енергоінвест" придбало у держави 50%+1 акцію ПАТ «РРТЗ» за 25,6 млн гривень. Згодом на підставі висновку про неналежне виконання покупцем взятих на себе зобов’язань регіональне відділення ФДМ звернулося до суду з вимогою про розірвання даного договору.

Як відомо, остаточне рішення у справі по розірванню договору купівлі-продажу виніс Вищий господарський суд України, коли прийняв відповідну постанову від 14січня 2015 року, мотивуючи це доведеним фактом невиконання "Енергоінвестом" договірних зобов’язань.

Отже регіональне відділення Фонду держмайна, звернувшись до прокуратури Рівненської області з клопотанням подати до суду позов тепер уже про повернення пакету акцій у державну власність, серед іншого, просило також застосувати до недобросовісного покупця штрафні санкції.

Своїм рішенням господарський суд Рівненської області стягнув з "Енергоінвеста" до держбюджету штраф у розмірі 2,6 млн гривень. Зазначимо, що це лише 10% від суми, яку заявляв орган приватизації. Тому саме у цій частині регіональне відділення буде оскаржувати дане рішення.

Начальник РВ ФДМУ по Рівненській області Володимир Іванов пояснює: "Збитки, нанесені державі ТзОВ фірмою "Енергоінвест", насправді значно більші за 2,6 млн гривень. Адже основними пріоритетами приватизації є підвищення ефективності виробництва та мотивація до праці, чого насправді не відбулося. На момент продажу контрольний пакет акцій ПАТ "Рівненський радіотехнічний завод" коштував понад 25,5 млн гривень, товариство було віднесене до підприємств області, які мають стратегічне значення для економіки держави. Натомість, на даний час у господарському суді Рівненської області розглядається справа про визнання банкрутом та ліквідації колись одного із найпотужніших підприємств області. Окрім того, за клопотанням регіонального відділення ФДМУ прокуратура Рівненської області також здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідують слідчі Головного управлінням ДФС у Рівненській області, за фактом доведення службовими особами ПАТ "Рівненський радіотехнічний завод" товариства до банкрутства, що спричинило державі немалу шкоду". Як відомо, покупець не виконував інвестиційну програму післяприватизаційного розвитку товариства і не забезпечив нарощування обсягів виробництва продукції".

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду 11 лютого 2015 року, в межах провадження про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення підприємства до банкрутства, накладено арешт на майно ПАТ "Рівненський радіотехнічний завод" вартістю 40 млн гривень.

Джерело фото: business.ua

Коментарі
Додати коментар