До новин

Сумський завод, що збанкрутував після приватизації росіянами, продали на аукціоні за 19 мільйонів

12 січня, 2022
Законодавство
Сумський завод, що збанкрутував після приватизації росіянами, продали на аукціоні за 19 мільйонів

Майно колишнього заводу електронних мікроскопів ВАТ "Selmi" продали на електронних торгах за 19 мільйонів гривень. Договір підписали 10 січня.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Суспільне".

Корпуси заводу продавалися в межах справи про банкрутство підприємства, яку розглядав Господарський суд Сумської області.

Майно придбало підприємство "Луксор лімітед", яке було єдиним учасником аукціону. Стартова ціна складала 16 мільйонів грн

У переліку майна, яке придбало підстриємство, - виробничі корпуси №3, 4, 5 та 6, у тому числі захисна споруда цивільного захисту - підвал, розрахований на 2100 людей.

Нагадаємо, завод електронних мікроскопів був уведений в експлуатацію в Сумах в 1959 році. Основною його продукцією були електронні мікроскопи та мас-спектрометри. У 90-ті роки завод називався "Електрон", а після приватизації у 1994 році - ВАТ "Selmi".

З грудня 2001 року завод входив до складу російського підприємства "Електрохімічний завод". У 2017 році підприємство було визнане банкрутом.

ТОВ "Луксор лімітед", яке придбало виробничі корпуси в Сумах, зареєстроване у 2005 році в Києві. Основний вид діяльності підприємства - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Коментарі
Додати коментар