До новин

Прем'єр анонсував нову програму співпраці з МВФ

13 січня, 2022
Борги
Прем'єр анонсував нову програму співпраці з МВФ

Після завершення поточної програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом Київ планує ініціювати нову.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду 12 січня, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Радіо Свобода".

«Ми хочемо дати старт новим проєктам та програмам співробітництва для забезпечення економічного відновлення та досягнення сталого економічного зростання України. Ідеться про продовження програми макрофінансової допомоги ЄС, а також про започаткування нової спільної з МВФ програми підтримки впровадження реформ по закінченню дії програми stand-by», – заявив голова уряду.

Він назвав співпрацю Києва з міжнародними партнерами одним із важливих напрямків діяльності в 2022 році.

Міжнародний валютний фонд у листопаді 2021 року за підсумками першого перегляду програми stand-by (SBA) погодив виділення Україні траншу кредиту в розмірі близько 700 мільйонів доларів.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько 5 мільярдів доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

Було заплановано усього чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Проте обумовлений графік порушився, а фінансування призупинили через невиконання Україною низки зобов’язань.

Коментарі
Додати коментар