До новин

Уряд планує у 2022 році зменшити державний борг до 50,8% ВВП

13 січня, 2022
Борги
Уряд планує у 2022 році зменшити державний борг до 50,8% ВВП

Кабінет міністрів планує у 2022 році зменшити державний борг до 50,8% від ВВП країни.

Про це під час засідання уряду сказав премєр Денис Шмигаль, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням Укрінформ.

"Пріоритетами нашого уряду лишається підтримка стійкості державних фінансів та макрофінансової стабільності. Проміжні завдання, які ми ставимо на цей рік, - це скорочення державного боргу до 50,8% ВВП", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що для передбачуванності державної політики уряд продовжить практику середньострокового планування та розробить бюджетну декларацію на наступні роки, а на її основі - і держбюджет на 2023 рік.

"Вкрай важливим питанням у цьому контексті буде й співпраця з нашими міжнародними партнерами, які надають Україні фінансову підтримку та пільгові кредитні ресурси для розвитку. Ми хочемо дати старт новим проєктам та програмам співробітництва для забезпечення економічного відновлення та досягнення стійкого економічного зростання України", - зауважив прем'єр.

За його словами, йдеться і про продовження макрофінансової допомоги від ЄС, і про започаткування нової спільної програми з МВФ по закінченні строків поточної програми.

Нагадаємо, за останніми оцінками, рівень державного боргу до ВВП у 2021 році знизився до 51,7%.

Коментарі
Додати коментар