До новин

НБУ виключив реєстрів шість установ

19 січня, 2022
Законодавство
НБУ виключив реєстрів шість установ

Національний банк виключив ТОВ “ФК “СОЛАР ФІНАНС”, ТОВ “КВАНТ ФІНАНС”, ПТ “ЛОМБАРД ЛУКАШ І КОМПАНІЯ”, ПТ “ЛОМБАРД ТРОФИМОВ І КОМПАНІЯ” із Державного реєстру фінансових установ, а ТОВ “Р.Е.Й.В. - СЕРВІС” та ТОВ “АВСТРО-УГОРСЬКА ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ”– з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, на підставі їхніх власних заяв.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет)  ухвалив на засіданні 14 січня 2022 року.

ТОВ “ФК “СОЛАР ФІНАНС”  мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану на цьому засіданні Комітету.

ТОВ “КВАНТ ФІНАНС” мало три ліцензії – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу, анульовані на цьому засіданні Комітету.

ПТ “ЛОМБАРД ЛУКАШ І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 19 листопада 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД ТРОФИМОВ І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 10 листопада 2021 року.

ТОВ “Р.Е.Й.В. - СЕРВІС” та ТОВ “АВСТРО-УГОРСЬКА ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ” не мали ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу.

Комітет також ухвалив рішення щодо анулювання ліцензії на надання гарантій у двох установ на підставі поданих ними заяв:

  •      ТОВ “ВВС-ФАКТОРИНГ” (ЄДРПОУ 37686875);
  •      ТОВ “ФК “СІТІ ГОЛД” (ЄДРПОУ 41112255).

У ТОВ “ВВС-ФАКТОРИНГ” та ТОВ “ФК “СІТІ ГОЛД” залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу.

Комітет ухвалив рішення щодо анулювання ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу у двох установ на підставі поданих ними заяв:

  •     ТОВ “АГРО-ФІНАНС” (ЄДРПОУ 40750369);
  •     ТОВ “МВП ЛІЗИНГ” (ЄДРПОУ 39930898).

Наразі ТОВ “АГРО-ФІНАНС” та ТОВ "МВП ЛІЗИНГ" не мають ліцензій на надання фінансових послуг.

Коментарі
Додати коментар