До новин

ФГВ вимагає від МАУ 444 млн грн, у відповідь МАУ хоче від збанкрутілого Златобанку $3 млн

09 вересня, 2015
Резонансні справи
ФГВ вимагає від МАУ 444 млн грн, у відповідь МАУ хоче від збанкрутілого Златобанку $3 млн

Фонд гарантування вкладів фізосіб через суд вимагає від компанії Ігора Коломойського «Міжнародні Авіалінії України» повернути неплатоспроможному Златобанку кредит на суму 443,8 млн гривень, при цьому МАУ подала зустрічний позов.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

У червні поточного року в Господарський суд Києва з позовом до МАУ від імені Златобанку звернувся Валерій Славинський, який є уповноваженою особою ФГВФО на ліквідацію цієї фінустанови.

МАУ в серпні подала в Господарський суд Києва зустрічний позов до Златобанку, яким вимагає від фінустанови визнання права на користування цими кредитними коштами через пролонгацію кредитної лінії.

Спірний договір про надання кредитної лінії на 18 млн доларів був укладений у 2012 році.

Також МАУ наразі готується подати ще один зустрічний позов до «Златобанку», через те, що на рахунках збанкрутілої фінустанови застрягли власні кошти авіакомпанії, і МАУ буде вимагати їх повернення. За підрахунками юристів перевізника, загальна сума втрачених коштів та збитків, які були отримані перевізником через це, перевищує 3 млн доларів.

Треба зазначити, що Златобанк - це не перша фінустанова, яка вимагає від МАУ повернути борги. Раніше почалися судові процеси між авіакомпанією та банком «Фінанси та кредит». Банк подав у суд на перевізника з вимогою стягнути заборгованість за раніше виданим кредитом на загальну суму 955 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у МАУ почались проблеми з літаками.

Коментарі
Додати коментар