До новин

МВФ погіршив прогноз глобального зростання економіки на поточний рік

26 січня, 2022
Законодавство
МВФ погіршив прогноз глобального зростання економіки на поточний рік

Глобальна світова економіка у 2022 році матиме повільнішу динаміку зростання, ніж прогнозувалося раніше. Це пов’язано зі стрімким розповсюдженням "Омікрону" у світі.

Про це йдеться в огляді МВФ «Перспективи світової економіки» (WEO), повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

«Очікується, що глобальне зростання зменшиться з 5,9% у 2021 році до 4,4% у 2022 році», - зазначає МВФ.

Таким чином, у новому аналізі прогноз зростання на поточний рік тепер є нижчим на 0,5%, ніж у попередньому огляді, що датований жовтнем минулого року.

У Фонді пов’язують це зі значним зниженням прогнозів для двох найбільших економік – США й Китаю на тлі нових хвиль пандемії коронавірусу.

Проте МВФ очікує порівняно кращу динаміку глобального зростання у 2023 році, до 3,8 %. Хоча це на 0,2% вище, ніж у попередньому прогнозі, здебільшого така цифра відображає «механічне зростання» після того, як нинішнє уповільнення зникне в другій половині 2022 року.

Водночас в останньому аналізі МВФ зауважується, що очікується довше збереження підвищеної інфляції, ніж передбачалося раніше. Крім того, в нинішньому році збережуться перебої в ланцюгах поставок та високі ціни на енергоносії.

Коментарі
Додати коментар