До новин

Соратники Порошенка причетні до багатомільйонних махінацій з заставним майном банку «Київська Русь», - ЗМІ

09 вересня, 2015
Резонансні справи
Соратники Порошенка причетні до багатомільйонних махінацій з заставним майном банку «Київська Русь», - ЗМІ

Бізнес-партнер та близький друг президента України Петра Порошенка Ігор Кононенко задіяв схему, за якою збанкрутілий банк «Київська Русь» втратив належну йому заставу.

Кононенко може бути причетний до маніпуляції з заставленою нерухомістю, яка мала перейти у власність банку через 6 млн доларів боргу за кредитом, але натомість відійшла спорідненій фірмі й наразі використовується страховою компанією Порошенка, Кононенка (на фото – в центрі) та ще одного бізнес-партнера президента Олега Гладковського (на фото - праворуч).

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Радіо Свобода.

Інформація випливає з виписок з реєстру нерухомості та судового реєстру, але сам Ігор Кононенко каже, що точно не знає про долю заставного майна. Кононенко, крім бізнесу з Порошенком, ще й народний депутат з президентського блоку та заступник керівника фракції БПП.

Йдеться про приміщення, розташоване у столичній промзоні за адресою вул. Усенка, 8. Зараз власником цього приміщення є ТОВ «Про Девелопмент Тім», що спеціалізується на продажах авто. Засновником вказаного ТОВ є «Інтрако Менеджмент Лімітед» – офшорна компанія з Британських Віргінських островів, яка афілійована із Кононенком та Порошенком.

Крім того, на вул. Усенка, 8 зареєстроване «Київське автотранспортне підприємство-2240», що раніше мало назву «Укпромінвест-транс» і належало холдингу «Укрпромінвест», яким володіють Порошенко і Кононенко. Протягом дев’яти років, до 2011-го, керував ним батько Ігоря Кононенка – Віталій.

За часів його керівництва автотранспортне підприємство отримало кредит на 6 млн доларів у банку «Київська Русь», але борг банку так і не повернуло. Підприємство оголосило про банкрутство і мало віддати фінустанові заставне майно. Втім згодом у судовому процесі з’явилася уже згадана «Про Девелопмент Тім», яка заявила, що нібито раніше відсудила майже 23 тисячі квадратних метрів приміщень у автотранспортного підприємства.

Нагадаємо, зараз збанкрутілий банк «Київська Русь» перебуває у стані ліквідації. Тому його теперішня адміністрація не може коментувати вказану операцію з майном.

Але з відкритих документів цієї справи випливає, що «Київське автотранспортне підприємство-2240» передало майно ТОВ «Про Девелопмент тім», щоб не віддавати майже 23 тисячі квадратних метрів своєї території банку.

На користь цієї версії розвитку подій говорить те, що договір передачі майна був підписаний вже через 10 днів після основного договору між спорідненими фірмами, який нібито не був виконаний.

Сам Ігор Кононенко, який має відношення до обох фірм, що прокрутили операцію з майном, стверджує, що не пам’ятає компанії з холдингу «Укрпромінвесту» і вважає, що майно досі належить збанкрутілій компанії, якою колись керував його батько.

«Наскільки мені відомо, це територія, яка належить автотранспортному підприємству. Не пам’ятаю, як там воно далі. І наскільки мені відомо, воно зараз у стадії ліквідації. Тому ота компанія, про яку ви говорите …. мені невідома», – відмахнувся від запитань Кононенко.

Зараз за адресою цього цікавого приміщення, яке не отримав банк, розташований офіс страхової компанії «Країна», якою напряму володіють Порошенко, Кононенко і ще один давній бізнес-партнер президента Олег Гладковський. За тією ж адресою зареєстроване ТОВ «Богдан-авто Київ» з компаній групи «Богдан», яка підконтрольна Олегу Гладковському, та низка автосалонів цього дилера.

Коментарі
Додати коментар