До новин

У Каховці продали за борги центральний стадіон

16 лютого, 2022
Борги
У Каховці продали за борги центральний стадіон

У Каховці, що на Херсонщині, минулого тижня продали з аукціону центральний стадіон міста "Авангард".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Liga.net.

"Авангард" та два гектари землі під ним належали заводу електрозварювального устаткування, але були арештовані за борги перед робітниками.

Переможцем торгів стало київське ТОВ "Вуд Сервіс Енерго", яке спеціалізується на торгівлі деревиною. Воно запропонувало за стадіон 6 млн грн.

Завод, якому належав стадіон з 1998 року, не працює і має багатомільйонні борги із заробітної платні. Місцеве видання Новий день пише, що загальна заборгованість підприємства із зарплати станом на 1 січня 2022 року становила майже 48 млн грн.

Власник заводу – герой України Ярослав Микитин.

У грудні 2020 року на СЕТАМ продали арештований стадіон Ювійлейний у Сумах. Побудовану у 2001 році арену майже на 26 000 глядачів, яка обійшлась у 50 млн грн, віддали покупцю за 8,1 млн грн. Через кілька місяців після аукціону посадовець виконавчої служби, який визначив стартову ціну стадіону, отримав підозру: слідство вважає, що ринкова вартість стадіону – майже 400 млн грн.

У травні 2020 року Фонд гарантування вкладів продав стадіон Чорноморець в Одесі за 193 млн грн. Він перебував на балансі збанкрутілого Імексбанку.

Стадіон "Авангард" у Каховці на 1 660 глядачів побудовано у 1952 році. Свого часу він був головною ареною міста, але зараз цей статус належить сучаснішому стадіону "Олімпійський".

Коментарі
Додати коментар