До новин

Коломойський не проти передати державі акції МАУ, якщо компанії "вибачить" її борги

16 лютого, 2022
Борги
Коломойський не проти передати державі акції МАУ, якщо компанії "вибачить" її борги

Співвласник авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Ігор Коломойський не проти того, щоб держава отримала частку в МАУ в обмін на борги компанії.

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Ми готові, якщо підтримка держави для "МАУ" буде в цій формі, що вибачить борги в обмін на акції, навіть якщо на якийсь час, а потім "МАУ" має викупити ці акції і повернути гроші державі, це велика допомога", - сказав бізнесмен.

За його словами, державі у "МАУ" належить одна третина боргів.

"Там поточні (зобов'язання), багато реструктурованих. Державі там за хотілками мільярд із чимось, а якщо за справедливістю, то мільярд сто, максимум. Тобто, грубо кажучи, від $35 млн до $40 млн. А продали вони 60% свого часу за $60 млн. Тобто вони продавали, грубо кажучи, з розрахунку $100 млн за компанію, а наразі, якщо вони захочуть за $40 млн отримати 100% назад, то самі нарвуться на позови від акціонерів", - заявив Коломойський.

При цьому, на його думку, держава не готова входити до "МАУ" чи створювати національного перевізника на 100% державного.

"Це великі гроші і краще дороги побудуємо на ці гроші. Навіщо потрібен цей перевізник? Приватних компаній купа, нехай літають собі. Причому, якщо це все, щоб підняти "Антонов", так "Антонов" нічим не допоможе. Будь ласка, ми готові брати "Антонов", замовляти літак - вони ж не готові нічого робити", - додав Коломойський.

За його словами, про націоналізацію "МАУ" з ним досі ніхто не говорив.

Коментарі
Додати коментар