До новин

«Укрбурштину» відмовили у знятті арешту з конфіскованої в нього сировини

14 вересня, 2015
Резонансні справи
«Укрбурштину» відмовили у знятті арешту з конфіскованої в нього сировини

Рівненський міський суд 10 вересня відмовив ДП «Укрбурштин» у задоволенні клопотання про зняття арешту з вилученої партії бурштину.

Про це заявив адвокат, радник юридичної компанії Ario Capital Group Євген Грушовець, який представляв інтереси ДАК «Українські поліметали» у справі про заарештовану партію бурштину вагою 2,6 т, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На думку правника, для скасування арешту вилученої партії бурштину дійсно відсутні законні підстави.

«По-перше, представники ДП «Укрбурштин» допустили важливу процесуальну помилку. Зокрема, вони були присутні на попередньому засіданні суду, коли власне на зазначену партію бурштину був накладений арешт. І мали право оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції. Це було б логічно. Однак з незрозумілих для юридичної спільноти причин цього не зробили. Замість апеляції, вони лише внесли клопотання. Клопотання на законних підставах відхилене, а термін подачі апеляції на рішення про арешт - вже минув. Тому я не бачу правових підстав для зняття арешту з каменів і повернення його у ДП «Укрбурштин», - заявив Грушовець.

Крім цього, за словами адвоката, слідчі МВС чітко заявили, що сумніваються в автентичності документів, які представники ДП «Укрбурштин» надали в підтвердження права власності на затриманий бурштин.

«Тому що самих документів не було під час обшуку на місці вилучення бурштину, вони були подані значно пізніше, і є ймовірність, що були оформлені заднім числом. Про цей сумнів однозначно висловився під час суду слідчий управління МВС у Рівненській області Роман Якимович. І його підтримав представник прокуратури. Думаю, найближчим часом можемо очікувати на проведення експертизи наданих документів. Не виключаю, що результат буде не на користь ДП «Укрбурштин», - прогнозує Грушовець.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку вересня міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що він і його команда врятують «Укрбурштин» від штучного банкрутства.

Коментарі
Додати коментар