До новин

В Києві арештували арбітражного керуючого за хабарництво

20 лютого, 2015
Резонансні справи
В Києві арештували арбітражного керуючого за хабарництво

Арбітражному керуючому, якого затримали столичні правоохоронці під час отримання ним хабара, оголошено про підозру, та судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

Згідно даних досудового розслідування, арбітражний керуючий вимагав кошти у представника товариства, ліквідатором якого був призначений. Після отримання грошової винагороди у розмірі 13 тис. гривень службовець обіцяв не перешкоджати вивозу заарештованого судом майна.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 39-річний службовець, який був призначений ліквідатором одного з товариств, вимагав винагороду від представника цього ж підприємства за сприяння у безперешкодному вивозі заарештованого судом майна, а саме річкового піску. Під час спілкування з представниками фірми арбітражний керуючий навіть визначив розмір своєї данини за кожну вивезену тонну піску", - розповіли у прес-службі.

Правоохоронці затримали зловмисника в одному із столичних ресторанів одразу після одержання ним хабара.

Дії службовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368-4 Кримінального кодексу України, а саме - вимагання неправомірної вигоди особою, яка здійснює професійну діяльність.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Дніпровського райуправління міліції, а процесуальне керівництво здійснює прокуратура Дніпровського району м. Києва.

Джерело фото: tumblr.com

Коментарі
Додати коментар