До новин

Coursera призупиняє весь бізнес у РФ

05 березня, 2022
Новини
Coursera призупиняє весь бізнес у РФ

Одна з провідних систем онлайн-освіти у світі Coursera заявила про призупинення всього бізнесу в РФ.

Про це йдеться у заяві гендиректора Coursera Джеффа Маджіонкалда.

"Ми спустошені та обурені вторгненням Росії в Україну. Ми підтримуємо Україну, і наша основна турбота – безпека людей у ​​цьому регіоні. Coursera вірить, що навчання є джерелом людського прогресу, і ми прагнемо забезпечити учням у всьому світі доступ до освіти найвищої якості.

Проте ми не будемо підтримувати фінансову чи репутаційну вигоду російських інструкторів чи установ на Coursera, поки ця трагедія відбувається, і не будемо прагнути отримати прибуток від ведення бізнесу в регіоні в умовах цієї гуманітарної кризи. В результаті ми призупиняємо весь бізнес в Росії", - йдеться у заяві.

Зокрема, Coursera зупиняє весь контент від російських університетів та галузевих партнерів, включно з курсами, спеціалізаціями та ступенями. Контент від російських партнерів більше не буде доступним на платформі Coursera для нових учасників.

Також йдеться про припинення подальшої співпраці з російськими навчальними закладами через Coursera для бізнесу, Coursera для державних установ та Coursera для навчальних закладів.

Крім цього, система призупиняє можливість для учнів у Росії записуватись на платні курси.

Coursera додала, що співпрацює з МОН України, щоб запропонувати Coursera for Campus безоплатно всім українським вищим навчальним закладам та їхнім студентам.

"Університети та коледжі в Україні можуть зареєструватися, щоб надати всім зарахованим студентам доступ до більш ніж 5200 курсів та 2200 проєктів з покроковими інструкціями від провідних університетів та галузевих партнерів Coursera", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, програма Coursera for Refugees доступна безкоштовно для некомерційних організацій у всьому світі, зокрема для тих, хто активно працює на підтримку українських біженців, таких як Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародний комітет порятунку.

Західний бізнес наразі масово розриває зв'язки з РФ. Щодня нові й нові компанії повідомляють про вихід з російського ринку.

Коментарі
Додати коментар