До новин

НБУ вирішив ліквідувати банк «Столичний»

21 вересня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати банк «Столичний»

Національний банк України 18 вересня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ «Акціонерний банк «Столичний» (Суми).

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

В НБУ нагадали, що у березні 2015 року НБУ з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку прийняв рішення про віднесення ПАТ АБ «Столичний» до категорії проблемних і встановив строк для вжиття банком заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Після віднесення ПАТ АБ «Столичний» до категорії проблемних продовжувалося погіршення фінансового стану банку, наслідком чого стало невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами банку, йдеться у повідомленні.

«Ураховуючи невжиття ПАТ АБ «Столичний» належних заходів для усунення порушень нормативно-правових актів НБУ, неспроможність виконувати вимоги кредиторів щодо повернення вкладів та проведення розрахунків, беручи до уваги фінстан банку та допущені ним порушення банківського законодавства, НБУ вирішив ліквідувати та відкликати банківську ліцензію «Столичний», - зазначили у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, напередодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією ліквідувати банк «Столичний».

Нагадаємо, 10 липня ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в банк «Столичний». Акціонерами фінустанови є Сергій Ткаченко з часткою 49,28% та Євген Антипенко з часткою 14,16%.

За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 93-е місце (601 500 000 гривень) серед 133 діючих банків.

Коментарі
Додати коментар